Directory Sync: швидка та проста синхронізація користувачів та груп - mcCloud

Directory Sync: швидка та проста синхронізація користувачів та груп

31.01.2022

Google запустив бета-версію Directory Sync – нового рішення, яке дозволить швидше та простіше синхронізувати дані користувачів та груп Active Directory із каталогом Google Cloud.

 

Directory Sync – це альтернатива Google Cloud Directory Sync. За допомогою цього інструменту ви зможете синхронізувати дані Microsoft Active Directory LDAP з хмарним каталогом Google, використовуючи повністю хмарне рішення без необхідності керування локальним обладнанням.

Переваги використання Directory Sync

Хмара. Автоматично запланований процес синхронізації на базі хмари працює у безперервному циклі, тому немає потреби встановлювати клієнти синхронізації або локальне програмне забезпечення.

 

Простота у використанні. Зрозумілий і сучасний інтерфейс користувача, інтегрований з консоллю адміністратора, робить Directory Sync простим у використанні для тих, хто не знайомий з LDAP. Крім того, немає необхідності в правилах виключення Google, якщо ви хочете синхронізувати дані з декількох джерел Active Directory або керувати підмножиною користувачів або груп у Google без синхронізації з Active Directory.

 

Інтегрована звітність. Система пропонує централізовану звітність у консолі адміністратора. Є функції фільтрації та пошуку, адміністратор також може встановлювати користувацькі оповіщення.

 

Вбудована підтримка кількох каталогів. Ви можете синхронізувати користувачів та групи з більш ніж одного джерела Active Directory.

 

Початкова бета-версія Directory Sync підтримує синхронізацію користувачів та груп лише з Active Directory та охоплює обмежений діапазон атрибутів. У майбутньому Google планує додати інші можливості:

  • — підтримку додаткових атрибутів;
  • — зіставлення OU для автоматичного розміщення нових облікових записів користувачів у OU;
  • — інші типи даних.

 

Додаткові відомості

Якщо ваш сервер Active Directory розташований локально або поза середовищем Google Cloud, вам потрібно буде з’єднання між Google Cloud і сервером LDAP за допомогою Cloud VPN або Cloud Interconnect. Ви можете дізнатися більше про системні вимоги для використання Directory Sync та підтримувані мережеві підключення для Directory Sync тут.

Початок роботи

Адміністратори: Щоб скористатися бета-версією Directory Sync, перейдіть до консолі адміністратора > Головна > Каталог > Directory Sync. Реєстрація в бета-версії не потрібна. Ви можете делегувати повноваження управління Active Directory за допомогою нової ролі адміністратора Directory Sync.

 

Пропонуємо вам дізнатися більше про використання нової Directory Sync у Довідковому центрі Google. Також рекомендуємо ознайомитися з найчастішими запитаннями про Directory Sync.

 

Доступно всім клієнтам Google Workspace, Cloud Identity, а також клієнтам G Suite Basic та Business.

 

Повернутись