Як створити корпоративну пошту Gmail – переваги та особливості | блог Mccloud

Як створити корпоративну пошту Gmail – переваги та особливості

14.02.2024

Використання корпоративного імейлу, назва якого містить домен сайту, надає компанії солідності й престижу, викликає довіру з боку потенційних клієнтів та партнерів. Розповідаємо, як створити пошту на Gmail для бізнесу, поговоримо про особливості та переваги електронної скриньки, що працює на сервісі «Гугл».

Чому важливо мати корпоративну пошту для бізнесу

Перш ніж з’ясувати, як створити корпоративну пошту, варто розповісти про важливість використання email на власному домені. По суті, електронні скриньки, що відкриваються безкоштовно на загальнодоступних ресурсах, та ті, що прив’язані до певної компанії, виконують однакові функції — надсилання й отримання повідомлень і листів з вкладеними текстовими, графічними, відео- та аудіофайлами. Імейл з доменом, так само як і власний сайт, є частиною корпоративної культури. 

Створення й використання бізнес-пошти дає компанії чимало переваг. До них, зокрема, належать:

  • Можливість використання масових назв на кшталт sales або hr, які містять інформацію про контактну особу, легко запам’ятовуються, проте на безкоштовних сервісах вже давно зайняті.
  • Імідж, авторитет і довіра. Повідомлення, надіслані з бізнес-скриньки, досить рідко сприймаються користувачами як спам, частіше відкриваються порівняно з іншими електронними листами, додатково рекламують компанію та сайт, підвищують впізнаваність бренду.
  • Відсутність обмежень за кількістю адрес, можливість створити скриньку для кожного співробітника, який у майбутньому приєднається до команди.
  • Розмежування особистих та робочих справ для працівників і керівництва. Водночас керівник має змогу контролювати листування й аналізувати добросовісність виконання співробітниками обов’язків, які знаходяться в зоні їхньої відповідальності.
  • Безпека. Розробники поштових сервісів розуміють ризики доступу сторонніх осіб до фінансових документів, комерційних проєктів і таємниць, тому забезпечують надійний захист від зламування.

Як створити електронну пошту для компанії? Налаштування email для комерційної організації можливе у кілька способів. Зупинимося на них коротко, детально розповімо лише про те, як відкрити бізнес-пошту на сервісі від Google Workspace.

Переваги сервісу Gmail 

Перед тим як зробити корпоративну пошту на своєму домені варто знати про всі доступні варіанти. Створення бізнес-акаунтів та email-адрес можливе:

  • на сервері самої компанії або іншої фірми;
  • на виділеному сервісі окремого хостингу;
  • за допомогою міжнародних служб — Gmail (Google Workspace), Kerio Connect, Zimbra.

Перевагами використання пошти Gmail є:

  • можливість влаштувати внутрішню комунікацію команди в чатах;
  • доступ до хмарного сховища (понад 30 Гб);
  • додаткові функції — таблиці, календар, документи;
  • блокування хакерських атак;
  • інтеграція з Apple Mail, Outlook та Mozilla Thunderbird.

Вартість послуг залежить від обраного пакета. Якщо ви лише думаєте, як створити бізнес-пошту, спробуйте Gmail. Безоплатний тестовий період — 14 днів.

Як створити пошту на Gmail для бізнесу

Щоб прив’язати домен до поштового сервісу «Гугл», знадобиться виконати лише кілька простих кроків:

  1. Створити віртуальний обліковий запис в Google Workspace.
  2. Надати інформацію про компанію (назва, країна, кількість співробітників).
  3. Вказати ім’я, прізвище та email адміна, підтвердити, що ви не робот.
  4. Обрати та активувати домен. Якщо домену немає, ви можете його придбати, вибравши відповідну опцію.
  5. Пройти верифікацію, обравши найзручніший спосіб та виконуючи вказівки системи.

Надалі через особистий кабінет можна створювати скриньки для співробітників, налаштовувати переадресацію.

Якщо ви так і не розібралися, як створити пошту на домені, як зробити потрібні налаштування на Google Workspace, зверніться до фахівців компанії McCloud.

Чому краще звернутись до спеціалістів для налаштування корпоративної пошти 

Ви можете прочитати багато інструкцій про те, як створити корпоративну пошту Gmail самостійно. Проте під час аутентифікації ви можете зіткнутися з певними труднощами, які пов’язані, зокрема, з додаванням на сайт вказаних сервісом атрибутів (MX-запису, тегу, XML- чи TXT-файлі), роботою з панеллю управління хостингом. Замовлення послуги у фахівців допоможе:

  • зберегти час;
  • уникнути помилок;
  • почати користуватися поштою максимально швидко;
  • отримати доступ до пробної версії на 30 днів, а не на 14 днів, як при самостійній реєстрації;
  • здійснювати оплату надалі не особистою банківською картою, а перераховуючи кошти з гривневого безготівкового рахунку юрособи, що дозволить віднести платіж до витрат компанії.

Заручившись підтримкою професіоналів, ви разом з усією командою легко розберетеся в налаштуваннях та функціоналі сервісу, а ваше рішення спростить виконання співробітниками своїх обов’язків та поліпшить взаємодію всередині колективу.

Повернутись